Flat Pack Konteyner, yaşam/konaklama amaçlı üretilen konteynerlerin paketleme türlerinden biridir. Konteyner, yaşam veya depolama amaçlı kullanılmak üzere metal parçalardan yapılmış, duvarları, çatısı, kapı ve pencereleri olan bir yaşam alanıdır.
Son dönemde uluslararası ticaretin artmasıyla birlikte ülkeler arası modüler konteyner ticaretinde de artış yaşanmaktadır. Bununla birlikte, hacimsel olarak yer kaplayan bir ürün olan konteynerlerin nakliye ve montaj maliyetlerini azaltmak için farklı paketleme sistemleri üzerinde çalışılmıştır. Bu paketleme sistemlerinden biri olan "Flat Pack Container" sistemi sayesinde nakliye maliyetlerinde ciddi tasarruflar sağlanmış ve sahadaki montaj süreçlerinde ciddi basitleştirmeler sağlanmıştır.
Flat Pack Portatif Konteyner Nasıl Sevk Edilir?
Flat Packed/Modular konteynerlerin üst ve alt metal şasileri fabrika alanında kurulur ve çatı panelleri üst şasiye monte edilir. Kaplama malzemeleri alt şase üzerine monte edildikten sonra duvar panelleri, kapılar, pencereler, elektrik ve sıhhi tesisat malzemeleri alt şase üzerine yerleştirilir ve köşelere geçici olarak yerleştirilen kısa kolonlar üzerine üst şase monte edilir.
Flat Pack/Portable konteynerin ambalaj kalınlığı ortalama 48 cm civarındadır. Bu şekilde 5+5 toplamda 10 adet 240x600 cm flat pack konteyner dikey yükleme olarak 40 ft hc konteyner içerisine yüklenebilmektedir. Taşımanın kara yolu ile yapılması durumunda yatay yüklemede 12 adet 240x600 cm flat pack konteyner 1 kamyona yüklenebilmektedir.
Flat Pack / Demonte Konteyner Nasıl Monte Edilir?
Flat pack konteynerler sahaya ulaştıktan sonra öncelikle üst şase vinç yardımıyla geçici kolon vidalarından sökülerek bir kenara bırakılır. Sonrasında flat pack konteyner içerisindeki paneller, kapılar, direkler, pencereler ve diğer malzemeler zarar görmeden temiz ve düz bir zemine özenle istiflenir. Öncelikle flat pack konteynerlerin direkleri köşelerdeki yerlerine yerleştirilir ve gevşek bir şekilde vidalanır. Daha sonra çatı iskeleti bu direklerin üzerine getirilir ve gevşek bir şekilde yerine vidalanır. Daha sonra flat pack konteynerin duvarları proje çizimine uygun olarak alt şase üzerinde bulunan "U" profillerin üzerine yerleştirilerek alt şasenin uzantısına vidalanır. Daha sonra flat pack konteynerin kapı ve pencereleri proje çizimine uygun olarak monte edilir. Son olarak elektrik tesisatı sıva üzerine çizilir ve montaj tamamlanır.
Flat Pack Konteyner Fiyatı Ne Kadar?
Flat Pack/Modüler Konteynerlerin fiyatları projeye göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle satış ekibimizle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.
Flat Pack Konteynerlerin Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Flat Pack konteynerler genel olarak şantiyelerde, madenlerde, şehir merkezlerinde ve ihtiyaca göre daha birçok alanda kullanılabilmektedir.
- Flat Pack Konteynerler çoğunlukla Katar'da enerji sahalarında veya şantiyelerde işçi yaşam alanları olarak kullanılmaktadır.
- Flat Pack Konteynerler Katar'da olduğu gibi Suudi Arabistan'da da çoğunlukla enerji kamplarında ve şantiyelerde kullanılmaktadır.
- Flat Pack Konteynerler Umman'da en çok şantiyelerde kullanılmaktadır.
- Flat Pack Konteynerler Birleşik Arap Emirlikleri'nde daha çok enerji ve şantiyelerde yaşam amaçlı kullanılmaktadır.
- Flat Pack konteynerler Almanya'da daha çok şantiyelerde ve şehir mobilyası olarak kullanılmaktadır.
- Flat Pack konteynerler Letonya'da çoğunlukla askeri alanlarda yaşam amaçlı kullanılmaktadır.
- Flat Packed Konteynerler Afrika'da birçok farklı alanda kullanılabilir.
- Flat Pack Konteynerler dünyanın farklı yerlerinde farklı amaçlar için kullanılabilir ancak temel kullanım amacı yaşam ve depolamadır.
Türkiye'deki Flat Pack Konteyner Üreticileri Kimlerdir?
Türkiye, flat pack konteyner üretiminde dünyanın önde gelen pazarlarından biridir. Max Prefabs, uzun süredir Türkiye'nin önde gelen flat pack konteyner üreticilerinden biridir. Max Prefabs sahip olduğu EN-1090 (CE) ve kalite belgeleri ile Avrupa standartlarında üretim yapan değerli bir firmadır. Fabrikası Kocaeli Körfez'de bulunan Max Prefabrik'in merkez ofisi İstanbul Kartal'dadır.